Lanea energijsko varčna sijalka je edinstven proizvod na slovenskem tržišču. Je energetsko varčna sijalka katero lahko zamenjamo v katerikoli neonski luči in prihranimo do 70 % energije.

Energijsko varčne sijalke
Energijsko varčne sijalke

 

Zakaj izbrati Lanea energijsko varčne sijalke? Zagotovo vas bodo prepričale mnoge pozitivne lastnosti, ki jih naše sijalke ponujajo.

Lastnosti energijsko varčnih sijalk:

ENERGIJSKO VARČNA SIJALKA – do 70% manjša poraba energijeEnergijsko varčna sijalka_poraba energije

Večina običajnih fluorescentnih sijalk je velikosti T8 in T12 in za svoje delovanje uporabljajo magnetno predstikalno napravo, ki je energijsko potratna. Elektronska predstikalna naprava je v primerjavi z magnetnim balastom učinkovitejša. Energijsko varčna sijalka z vgrajeno elektronsko predstikalno napravo deluje brez zunanjega balasta in tako prihrani veliko energije. Energijsko varčna sijalka je prava alternativa običajnim T8 in T12 fluorescentnim sijalkam.

TEHNOLOGIJA CEV V CEVI

Energijsko varčna sijalka je sestavljena iz dveh cevi. Zunanja cev je iz tankega prosojnega stekla, v notranjosti pa je vgrajena T5 varčna cev. Med obema cevema je ujet zrak s konstantno temperaturo, ki podaljša življenjsko dobo sijalke. Zunanjost sijalke se tako manj segreva. Ta sijalka je tudi bolj primerna za klimatizirane prostore.

ENERGIJSKO VARČNA SIJALKA IMA VGRAJEN ALUMINIJASTI ODBOJNIK Aluminijasti odbojnik

Standardna fluorescentna sijalka sveti v vse smeri in tako je del svetlobe neuporabljen. Vgrajen odbojnik iz visoko poliranega aluminija pa svetlobo na naših sijalkah usmeri.

UPORABA NANO MATERIALA 
Življenjska doba fluorescentne cevi je v veliki meri odvisna od vgrajenih elektrod. V energijsko varčni sijalki so elektrode prevlečene z nano materialom, kar bistveno podaljša življenjsko dobo sijalke. Hkrati pa je tok skozi sijalko zmanjšan na minimum.Enostavna zamenjava

ENOSTAVNA ZAMENJAVA OBIČAJNE T8 CEVI Z ENERGY SAVING LIGHT CEVJO
Energijsko varčna sijalka je enakih dimenzij kot običajna T8 cev (600 mm, 1200 mm, 1500 mm).

POVRNITEV INVESTICIJE = 1 LETOPovrnitev investicije
Energijsko varčna sijalka lahko prihrani do 70% električne energije. Običajna 1500 mm dolga T8 sijalka porabi 68 W (58 W svetilka in 10 W predstikalna naprava). Energijsko
varčna sijalka ima pri isti osvetljenosti porabo samo 36 W.

BREZ UTRIPANJA IN HITER VKLOP SIJALKE

Običajna fluorescentna sijalka z magnetnim balastom utripa s 50 Hz. Vgrajena elektronska predstikalna naprava v notranjosti energijsko varčne sijalke pa deluje z visoko frekvenco 40.000 Hz in sveti brez utripanja.Hiter vklop

ENERGIJSKO VARČNA SIJALKA = ZMANJŠANJE CO2 EMISIJ
Življenjska doba običajnih fluorescentnih sijalk je kratka (< 10000 h), zato jih bo potrebno v prihodnosti zamenjati. Evropska skupnost poziva k uporabi okolju prijaznih fluorescentnih cevi in določa zahteve za svetilke brez svinca in živega srebra, hkrati pa prepoveduje uporabo neučinkovitih predstikalnih naprav. Energijsko varčna sijalka je energijskega razreda A in izpolnjuje zahteve iz direktive ES 245/2009. Zmanjšanje CO2 emisij je zagotovljeno.

Katalog varčnih sijalkZmanjšanje CO2 emisij
Na spodnji povezavi vam je na voljo naš katalog, kjer boste dobili podrobnejše informacije o naših kakovostnih sijalkah.

Lanea_katalog

Izračunajte si sami
S klikom na spodnjo povezavo si lahko s pomočjo Excel-ovega kalkulatorja sami enostavno in hitro naredite izračun glede na količino varčnih sijalk, ki jih potrebujete. Kalkulator vam ob vnosu količine sijalk avtomatsko izračuna, kakšen bo pri tem prihranek pri energiji, za koliko se vam povrne investicija in kakšno bo zmanjšanje CO2 /leto.

EnergySavingLight_kalkulator