Svojim strankam nudimo svetovanje na področju brezkontaktnega merjenja temperature in preventivne termografske preglede elektroenergetskih in strojnih naprav (preprečevanje požarov).

Termografija je metoda, ki poleg ostalih področij služi tudi iskanju napak pri vzdrževanju strojnih in elektro naprav in v gradbeništvu.

Termovizijska kamera deluje na osnovi brezkontaktnega merjenja sevanja toplotne energije na površini naprave, zato z njo vidimo kar je očem nevidno. Kamera zazna vsako najmanjšo spremembo temperature. Omogoča nam slikovni prikaz porazdelitve temperature. Na ta način lahko izredno natančno lociramo nenavadna temperaturna odstopanja, ki nastanejo kot posledica različnih napak v napravah.

Tam, kjer so v napravi toplotne izgube določimo s pomočjo barvne skale, ki je določena ob sliki. varovalke-termo-527x225Temperaturna skala ni vedno ista, saj se spreminja glede na temperaturne razlike. Temnejša kot je barva (modra) hladnejša je površina, kar pomeni, da temperatura ne prehaja iz notranjosti navzven. Kjer pa so barve svetlejše in prehaja proti rdeči barvi, so temperature višje, kar pomeni, da temperatura prehaja iz notranjosti navzven. Tako vidimo toplotne izgube.

V naši galeriji slik lahko vidite, kako je v elektro omarah na električnih vodih povišana temperatura. Vzrok za to je, da po njih tečejo veliki tokovi in zaradi tega pride do segrevanja električnih vodov. Povišane temperature na električnih vodih so lahko tudi vzrok, da so električni vodi tanjši kot bi morali biti. Vse kontakte, kjer je zaznana povišana temperatura, je potrebno preveriti ali so kontakti dobro pritrjeni.